Social

Adrian la prima lui intilnire cu Parchetul

In timp ce unii lideri ai PSD incep sa isi aminteasca de discutiile evocate de stenograme , altii sint cuprinsi de amnezie. Mai nou, Adrian Nastase, audiat ieri de procurorii Parchetului, spune ca nu a citit niciodata textele stenogramelor.

In scandalul stenogramelor, toti liderii PSD au imbratisat o singura idee. Si anume ca nu a existat si nu exista o practica a inregistrarii sedintelor in cadrul partidului. Dincolo de asta, au viziuni diferite asupra veridicitatii stenogramelor. Cind vine vorba de a explica sursa acestora, au din nou versiuni diferite.

Nastase nici nu le-a citit

Adrian Nastase a lansat recent ipoteza ca ele provin din inregistrari personale. Neaga cu tarie 0 stenogramelor, dar sustine cu nonsalanta ca nu le-a itit niciodata. Asa-numitele stenograme au reprezentat un instrument al campaniei electorale, au fost distribuite cu cinci zile inainte de primul tur de scrutin si au facut parte dintr-o campanie mincinoasa, de fraudare morala a alegerilor, sustine Nastase.

Dorina Mihailescu, fost secretar executiv al PSD si sefa a departamentului suspectat ca s-a ocupat cu transformarea inregistrarilor in stenograme, a fost, de asemenea, audiata recent la Parchet. Si ea sustine ca nu le-a citit si neaga veridicitatea lor. Pe acelasi palier se afla si un alt lider PSD. Trecut si el pe la Parchet, Dan Matei Agathon , fost secretar general al PSD, sustine ca in cadrul sedintelor Delegatiei Permanente a PSD nu s-a stenografiat nimic. Mai mult, spune Agathon, nu s-au realizat niciodata inregistrari audio sau video.

Stanoiu nu se recunoaste

Nici Rodica Stanoiu , fost vicepresedinte PSD, nu se recunoaste in stenograme. Desi nu a fost inca audiata, ea este, alaturi de un alt fost lider PSD, Florin Georgescu , acuzata oficial in dosarul stenogramelor. Nu ma recunosc in ceea ce se spune ca as fi zis eu. Sint extrem de mirata insa ca ceea ce am afirmat in sedinte nu apare in stenograme, ne-a declarat Rodica Stanoiu.

Mitrea: partial adevarate

Mai mult decit Nastase, Stanoiu si Agathon, isi aminteste Dan Ioan Popescu . Fostului vicepresedinte PSD, stenogramele i se par familiare. El a declarat ieri ca isi aminteste de o interventie a sa intr-una dintre sedintele relatate in stenograme.

Pina in acest moment, Miron Mitrea este liderul PSD caruia i-a revenit cel mai mult memoria. El a declarat joi ca poate confirma autenticitatea anumitor pasaje din stenograme. Daca cineva vrea sa spuna ca au existat baietii astia cu microfoanele, n-are decit. In mod cert, unii colegi s-au jucat, incercind sa le foloseasca politic impotriva altora. In momentul in care au facut treaba asta, au facut-o ca sa se bata in interiorul partidului, nu are de-a face cu cei din afara, a dezvaluit Mitrea, fix in ziua in care Dorina Mihailescu era audiata la Parchet. Mitrea si-a completat declaratiile ieri, cind Nastase era in atentia procurorilor care instrumenteaza dosarul stenogramelor. Daca as avea o lista a prezentei in sedinte, atunci, punindu-le linga momentele in care sint facute aceste materiale, poate am sti si cine le-a facut, s-a aratat optimist Mitrea.

Gusa invoca serviciile

Cozmin Gusa, fost secretar general al PSD pina in 2003, a fost de asemenea audiat la Parchet. La doua dintre cele 50 de sedinte evocate de stenograme a participat si Gusa. La audieri, el a declarat ca cele doua stenograme in care este prezent i se par total reale. Ipoteza lansata de Gusa este aceea ca stenogramele provin din inregistrari neautorizate efectuate de serviciile secrete, intrucit la PSD nu se practica inregistrarea.

Cei mai siguri de 0 stenogramelor sint insa adversarii PSD. Liberalul Cristian Boureanu a recunoscut ca e cel care a raspindit presei stenogramele. Si in fata procurorilor, Boureanu s-a declarat convins ca stenogramele sint reale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea