Social

#telefon mobil #google #aplicatie #yahoo! #Summly #citire informatii telefon

Adolescentul care a devenit milionar peste noapte dupa ce a creat o aplicatie

Nick D'Aloisio va deveni cel mai tanar milionar, dupa ce compania Yahoo! ii va cumpara aplicatia care usureaza citirea informatiilor de pe telefoanele mobile, denumita Summly.

Tanarul in varsta de 17 ani a creat aceasta aplicatie pe cand avea 15 ani, singur la el acasa, iar pentru aceasta "isprava" ar putea primi de la compania Yahoo! intre 30 si 60 de milioane de euro.

Aplicatia Summly ajuta la reducerea marimii informatiilor pentru ca acestea sa fie mai usor de vizualizat pe ecranul telefoanelor mobile. Tanarul a marturisit ca a facut aceasta descoperire pe internet, precizand ca ideea i-a venit dupa ce a constatat ca, in ciuda numeroaselor informatii de pe internet, el se simtea "dezorientat" si incapabil sa foloseasca informatia corecta.

"Cautarile cu Google mi se pareau ineficiente si ma faceau sa pierd timp. Atunci mi-a venit ideea de a crea un algoritm care sa comprime in mod automat rezultatele cautarilor", a explicat Nick D'Aloisio.

Sursa foto: www.telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea