Social

#depresie #avertisment #adolescenti #psihologi

Adolescentii, din ce in ce mai depresivi

Aproximativ 30% din adolescentii britanici au avut cel putin o tentativa de suicid, arata un studiu recent realizat in Marea Britanie. Specialistii avertizeaza ca aceasta cifra este ingrijoratoare, iar numarul adolescentilor care sufera de depresie prezinta o crestere alarmanta.

Astfel, potrivit statisticii, 32% din adolescenti au avut o tentativa de sinucidere inainte sa implineasca varsta de 16 ani. Dintre acestia, 29% au recurs la acest gest pe fondul unei depresii. In aceasta situatie se afla si o tanara de 16 ani, care a inceput sa aiba probleme de comunicare si stari depresive inca de la varsta de 12 ani, cand se automutila. Tanara a marturisit ca facea asta doar pentru ca nimeni nu o asculta.

Psihologii atrag atentia ca una dintre lucrurile care ii conduc pe tineri catre depresie este reprezentat de faptul ca acestia sunt respinsi de familie ori prieteni.

Sursa foto: consultanta-psihologica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea