Social

#carii #dinti #fonduri #cnas #servicii stomatologice #sistare servicii gratuite #extractii

Adio, servicii stomatologice gratuite!

Din luna aprilie, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a sistat alocarea fondurilor pentru serviciile medicale gratuite. Astfel, incepand din aceasta luna, medicii dentisti vor percepe taxe pentru toate consultatiile facute pentru persoanele defavorizate sau copiilor, care pana acum erau scutite de plata acestora.

"Avand in vedere faptul ca, prin adresa Casei Nationale de Asigurari de Sanatate din 29 martie, nu s-au alocat fonduri aferente lunii aprilie 2013 pentru «Asistenta medicala stomatologica – activitate curenta», va comunicam imposibilitatea de a incheia acte aditionale pentru luna aprilie 2013 la acest tip de asistenta. Totodata, vom suspenda procesul de contractare pentru acest tip de asistenta pentru anul 2013, pana la primirea unor precizari suplimentare din partea CNAS", potrivit anuntului postat de CASMB.

Printre serviciile de asistenta stomatologica care ar trebui decontate de CNAS se numara consultatiile, tratamentul cariei simple, tratamentul afectiunilor pulpare la dinti, extractiile, montarea protezelor acrilice si revizia acestora.

Medicii stomatologi sustin ca Romania este tara cu cele mai multe persoane cu carii dentare si tara in care fondurile de la buget pentru stomatologi sunt cele mai scazute, respectiv 0,4% din bugetul Sanatatii.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea