Social

#alpinista romanca #romanca Nepal #Adina Monica Popescu

Adina Popescu, disparuta in Nepal, gasita moarta. Mesajul emotionant al profesorului sau

Adina Monica Popescu, tanara romanca in varsta de 26 de ani, data disparuta pe un traseu montan din Nepal, a fost gasita moarta. Anuntul tragic a fost facut chiar de prietenii tinerei, pe site-ul pe care il creasera initial pentru a aduna fonduri destinate cautarii Adinei.

"Echipa de salvare a gasit trupul neinsufletit al Adinei pe marginea unui rau. A fost surprinsa de o aluncare de teren şi nu a supravietuit. (...) Va multumim tuturor pentru sprijin. Acum facem tot ce putem pentru a o aduce pe Adina in Romania şi pentru a-i ajuta familia. (...) Toate donatiile facute pana acum vor fi destinate aducerii trupului neinsufletit in tara şi sprijinirii familiei”, se precizeaza pe respectivul portal.

Adina Monica Popescu a disparut in zona Chomrong din Nepal. Fata calatorea singura, potrivit prietenilor, iar de pe 16 iulie, nimeni nu mai stia nimic de ea.

Astazi, pe pagina de Facebook a ASE, prof. univ. dr. Dan Popescu, conducatorul de doctorat al Adinei, a scris un mesaj emotionant in memoria tinerei.

 

 

Adina Popescu a plecat pe data de 13 iulie intr-o expeditie pe Annapurna Trek, un traseu turistic popular aflat in zona muntoasa din centrul Nepalului. Tanara a vorbit ultima data cu membri ai familiei pe data de 14 iulie, cand a si transmis fotografii din excursie, scrie Adevarul.ro.

In mod normal, ar fi trebuit sa se reintoarca acasa pe data de 18 iulie, cand avea rezervat un bilet de avion. Oficialii companiei aviatice au confirmat, insa, ca tanara nu s-a aflat pe lista pasagerilor prezenti la imbarcare.

 Oamenii mobilizati pentru cautarea Adinei au anuntat ca au gasit-o fara viata pe malul unui rau. Se pare ca a fost prinsa de o alunecare de teren cauzata de ploile abundente din perioada musonului.Adina Popescu era pasionata de calatorii si populara in randul tinerilor romani cu hobby-uri comune. Intr-una dintre postarile sale pe Facebook, tanara a scris un sfat pentru parinti: “Invata-i pe copii sa iubeasca calatoriile si nu vor avea niciodata bani de droguri”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea