Social

#cauza mortii ekeng #moarte fotbalist dinamo # moarte ekeng #patrick ekeng

Adevarul despre moartea lui Patrick Ekeng. Putea fi salvat?

La numai 26 de ani, cu o fetita de doar 2 ani acasa, in Franta, Patrick Ekeng parea sa aiba toata viata inainte. Cu toate acestea, un minut de fatalitate a facut diferenta dintre viata si moartea unui tanar fotbalist in plina ascensiune. 

Patrick Ekeng a cazut secerat pe terenul de fotbal. Medicul lui Dinamo a venit imediat langa fotbalist, insa nu a inceput manevre de resuscitare. Potrivit acestuia, avea inca puls. Unul dintre fotbalistii de la Viitorul il contrazice insa. Mai departe, ambulanta a ajuns pe teren 3 minute mai tarziu, in conditiile in care primele 4-5 minute dupa un astfel de soc sunt esentiale pentru recuperare. Nici in ambulanta nu i s-au facut manevre de resuscitare. De ce? S-a vehiculat ca nu ar fi existat defribilator, desi se putea face masaj cardiac manual. Ziaristii de la GSP.ro au surprins insa intr-o imagine si un defribilator pe ambulanta cu pricina, asa ca ar fi existat si aceasta optiune pentru resuscitare. 

Si totusi, primele manevre de resuscitare au avut loc la Spitalul Floreasca. Intr-adevar, ambulanta a ajuns repede la unitatea de urgente. Dar era deja prea tarziu. Dupa o ora si mai bine, medicii au renuntat sa mai incerce sa-l readuca la viata pe Ekeng. Fotbalistul de 26 de ani a decedat. 

"Dacă medicul făcea manevrele de care era nevoie, cu monitor defibrilator, prindea ritmul cardiac și îi dădea șoc electric, îl scotea imediat din stop. Maniera și timpul în care s-a intervenit i-au săpat groapa lui Ekeng!'', a declarat nn cadru medical care a intervenit la Colectiv, potrivit GSP.

Patrick Ekeng a murit la doar 26 de ani, după ce s-a prăbuşit pe teren vineri, în timpul meciului Dinamo - Viitorul, din ultima etapă a play-off-ului Ligii 1.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea