Social

# semne minciuna #adevar minciuna #studiu mincinosi

Adevarul despre... minciuna! Cum depistezi un mincinos

Un nou studiu contrazice tot ce stiai despre semnele minciunii. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan (SUA) au demonstrat, cu ajutorul unui soft creat special ca mincinosii te privesc direct in ochi, nicidecum nu-ti evita privirea, asa cum se credea pana acum.

Potrivit studiului, publicat de Telegraph.co.uk, software-ul a arătat că subiecţii mincinoşi făceau de trei ori mai multe grimase decât ceilalţi oameni, îşi priveau mai mult interlocutorii, gesticulau cu ambele mâini şi vorbeau mai mult la persoana a III-a, decât la persoana I.

”Oamenii nu sunt buni la detectarea minciunilor. Nu obişnuim să numărăm de câte ori spune o persoană eu sau de câte ori se uită la noi. Ne concentrăm pe un nivel mai înalt de comunicare”, a declarat Rada Mihalcea, profesor la Universitatea din Michigan. 

Echipa de cercetători vrea să îmbunătăţească acurateţea studiului, adăugând indicii precum ritmul cardiac, respirator sau fluctuaţiile de temperatură a corpului, despre care, până acum, se ştia că obişnuiesc să crească atunci când oamenii mint. Astfel, noul soft va putea inlocui in curand testul poligraf, adica detectorul de minciuni. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea