Social

#ue #romania #aderare #schengen

Aderarea Romaniei la Schengen va fi discutata in 2013

Nikos Christodoulides, purtatorul de cuvant al Presedintiei cipriote a UE, a anuntat ca aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen nu va fi discutata in cadrul reuniunii Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI) din 6-7 decembrie.

Oficialul european a explicat ca subiectul a fost adus in discutie in cadrul Consiliului JAI din octombrie, iar de atunci cele doua state nu au mai inregistrat progrese considerabile "pentru a ne permite includerea subiectului pe agenda Consiliului si pentru a permite luarea unei decizii pozitive".

Christodoulides a tinut sa precizeze ca aderarea Bulgariei si Romaniei la Schengen va fi dezbatuta in 2013, adaugand ca ambele tari au fost consultate in legatura cu acest subiect si au fost de acord cu urmatorii pasi.

In urma unei decizii luate la Consiliul European din primavara acestui an, calendarul aderarii celor doua tari ar fi trebuit stabilit in cadrul Consiliului JAI din septembrie. Din pacate, acesta a fost anulat, iar subiectul a fost amanat pentru Consiliul JAI din 25-26 octombrie, cand insa nu s-a luat nicio decizie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea