Social

#aderare spatiu schengen #romania #comisia europeana #JAi

Aderarea Romaniei la Schengen nu va fi dezbatuta la reuniunea JAI de la Dublin

Aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen nu figureaza pe agenda reuniunii Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI) care incepe astazi la Dublin. In schimb, subiectul urmeaza sa fie discutat in cadrul intalnirii JAI din luna martie.

"Chestiunea nu se afla pe agenda reuniunii informale a Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI) de la Dublin din aceasta saptamana. Presedintia irlandeza intentioneaza sa realizeze progrese in aderarea Romaniei si Bulgariei. Suntem constienti de preocuparile semnificative si de durata ale statelor membre, care vor trebui abordate", a declarat un purtator de cuvant al presedintiei irlandeze a Consiliului UE.

Subiectul aderarii celor doua state la spatiul Schengen nu a figurat nici pe agenda ultimii reuniuni formale a JAI din 2012, desfasurata la Bruxelles, la data de 6 decembrie. In schimb, masurile pe care Romania si Bulgaria le-au implementat in vederea aderarii au fost mentionate in raportul Comisiei Europene care a vizat functionarea spatiului Schengen in perioada 1 mai-31 octombrie 2012.

Sursa foto: capital.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea