Social

#activitati de weekend Bucuresti #primar general Bucuresti #gabriela firea

Activitatile de weekend, batai de cap pentru primarul Capitalei. Ce spune ministrul Culturii

Declaratiile Gabrielei Firea referitoare la interzicerea activitatilor stradale care blocheaza centrul Capitalei au starnit reactii virulente in spatiul public.


„Chiar in acest weekend, circulatia din Capitala a fost blocata si asta nu pentru ca erau foarte multe masini in trafic — lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat multi in concediu — ci pentru ca se aproba foarte multe evenimente stradale in centrul Capitalei, fie ca sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se intampla in nicio capitala europeana. Acolo este respect pentru cetateni, pentru turisti si in general respect pentru faptul ca nu trebuie sa ‘ștrangulezi’ circulatia cu evenimente — care este foarte bine ca se organizeaza — dar nu trebuie sa fie organizate in centru, in punctul zero al Capitalei”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Potrivit edilului-sef al Capitalei, exista multe zone neexploatate sau chiar terenuri virane unde pot fi organizate evenimente, un exemplu in acest sens fiind Arena Nationala, Romexpo, parcuri. „Daca am fi avut o centura a Capitalei, nu am fi ‘strapuns’ Bucurestiul rutier dintr-o parte in alta”.

Reactiile nu au lipsit dupa aceste afirmatii. Ministrul Culturii a anuntat ca “evenimentele culturale stradale sunt esentiale pentru apropierea oamenilor de propriul oras, iar incurajarea acestui tip de manifestari are efecte pozitive in viata orasului si a locuitorilor sai. Cred, de asemenea, ca spatiul public, spatiul pietonal, spatiile de interactiune sociala sunt factori de coeziune si bunastare in interiorul oraselor contemporane. Blocajele din trafic nu sunt efectul acestor evenimente stradale, ci mai degraba sunt efectul unor chestiuni nereglate de planificare urbana”, a scris Corina suteu, potrivit digi24.ro.

Pe de alta parte, Clotilde Armand considera ca primarul general “vrea sa ii pedepseasca suplimentar pe bucuresteni" luand o astfel de masura, care se „doreste a fi o lovitura data vietii culturale a orasului si pana la urma locuitorilor capitalei”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea