Social

Actiunile clubului Lazio, suspendate

Bursa din Milano a decis suspendarea pentru o perioada de timp nedeterminata a tranzactionarii actiunilor clubului Lazio Roma .

Bursa Italiana, societatea care gireaza Bursa din Milano, a decis, marti, sa elimine preventiv actiunile clubului din tranzactii, dupa anuntarea unor pierderi foarte mari in al doilea semestru al anului 2003.
Dupa ce a analizat in detaliu comunicatul dat publicitatii de club pe aceasta tema, Bursa a hotarit sa prelungesca suspendarea, deoarece situatia financiara actuala si absenta unei garantii privind o viitoare recapitalizare ar putea duce la "dizolvarea societatii".

Clubul Lazio, care se afla intr-o grava criza financiara, a anuntat, luni, intr-un comunicat, o agravare a pierderilor la sfirsitul celui de-al doilea semestru din 2003, cu un rezultat negativ de 68,1 de milioane de euro, fata de 47,2 milioane de euro in anul precedent. Aceasta pierdere a obligat clubul italian sa recurga la o sporire de capital cu suma de 120 de milioane de euro. O astfel de operatiune are ca scop "stringerea de fonduri necesare pentru a garanta continuarea activitatii acestei societati", se mentioneaza in comunicatul remis de clubul Lazio.

Noile actiuni vor fi propuse actionarilor existenti. Unii dintre fostii jucatori ai clubului, precum Dejan Stankovic (acum la Internazionale Milano) si Alessandro Nesta (AC Milan), au anuntat ca vor accepta sa cumpere noi actiuni, dar intr-o masura destul de mica, au explicat oficialii clubului.

Clubul Lazio nu poate furniza garantii de participare la cresterea de capital din partea marilor actionari ai clubului, cum ar fi oamenii de afaceri Salvatore Ligresti si Stefano Ricucci, precum si Banca Capitalia.

"Societatea nu a actionat inca pentru executarea cresterii de capital si nici o garantie nu a fost furnizata in vederea unei semnaturi care sa poata anula cauzele de desfiintare a societatii", a scris Bursa Italiana in preaviz.

Suspendarea va dura pina ce Bursa din Milano va lua o noua decizie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea