Social

Acord UE-Serbia, fara efect imediat

Ministrii de externe ai Uniunii Europene au semnat, ieri, Acordul de Stabilizare si Asociere cu Serbia, cu speranta asigurarii unei victorii a fortelor proeuropene in fata nationalistilor la legislativele din 11 mai, relateaza "France Presse".

Ministrul sloven de externe, Dimitrij Rupel, a carui tara asigura presedintia UE, comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, si vicepremierul sarb Bozidar Djelici au semnat textul, in prezenta presedintelui Boris Tadici . La cererea olandezilor si belgienilor, acest acord, care reprezinta un prim pas catre aderarea la UE, va ramane insa fara nici un efect, atat timp cat Serbia nu coopereaza deplin cu Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie, mai ales in ceea ce priveste arestarea lui Ratko Mladici.

Presedintele sarb Boris Tadici si ministrul de externe Vuk Jeremici au cerut cu insistenta semnarea acestui acord inainte de alegerile legislative din 11 mai, pentru a-i ajuta sa isi sporeasca sansele in fata nationalistilor premierului Voislav www .acasa.ro/ kos " title="kos">Kos ­tunita. Nationalistii si radicalii au inregistrat o crestere in sondaje dupa ce independenta Kosovo a fost recunoscuta de majoritatea tarilor UE.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea