Social

#plastic #magazine #produse

Aceste produse vor fi interzise in magazine incepand cu 3 iulie

Reprezentantii Uniunii Europene au decis ca anumite produse sa nu mai fie vandutein magazine incepand cu data de 3 iulie 2021. Aceste produse nu vor mai putea fi cumparate pentru ca au impact negativ asupra mediului inconjurator.

 

Astfel, incepand cu aceasta data, magazinele nu vor mai avea voie sa comercializeze betisoare pentru urechi, tacamuri, farfurii, paie de baut sau betisoare pentru baloane din plastic.

 Prin aceasta masura se doreste reducerea impactului poluant pe care il au aceste produse asupra mediului inconjurator si incurajarea reciclarii. De asemenea, oficialii UE au recomandat limitarea utilizarii pungilor din plastic de unica folosinta, a echipamentelor pentru pescuit, recipientelor pentru bauturi, filtrelor de tutun, articolelor sanitare sau servetelelor umede.

Statisticile la nivel mondial sunt ingrijoratoare, atrag atentia oficialii UE. 80% dintre deseurile care se gasesc pe fundul marilor si a oceanelor sunt produse din plastic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea