Social

#control oftalmologic #accidente vasculare #depistare accident vascular

Accidentele vasculare, depistate printr-un simplu control oftalmologic!

Accidentele vascular-cerebrale (AVC) pot fi depistate inainte de vreme printr-o simpla vizita la un cabinet oftalmologic, sustin medicii din Statele Unite. O noua metoda de analiza a retinei ar putea deveni un test de laborator obisnuit in stabilirea starii de sanatate a unui pacient.

Cercetatorii americani au descoperit ca fotografierea retinei poate scoate la iveala retinopatia hipertensiva, o afectiune care indica un risc sporit de AVC la persoanele care se confrunta cu aceasta. Pana acum riscul unui accident vascular cerebral era aproape imposibil de prezis.

Desi hipertensiunea este responsabila in proportie de 50% de declansarea AVC-urilor, nu exista simptome clare care sa indice cu precizie pericolul la care sunt expusi bolnavii hipertensivi.

Noul test este destul de simplu, oftamologii folosind doar atropina pentru dilatarea pupilelor si un microscop cu o camera foto atasata pentru fotografierea retinei. Fotografia realizata poate arata apoi daca presiunea arteriala in vasele care strabat retina este crescuta sau nu.

Sursa foto: whidbeyvisioncare.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea