Social

#laser #verde #avion #canada #gluma #amenda #pericol #avertizare

Accidente aviatice provocate de glumeti cu raze de laser verzi

Ministerul canadian al Transporturilor i-a criticat pe cei care se joaca indreptand raze laser verzi catre cabinele avioanelor la decolarea sau aterizarea pe mai multe aeroporturi canadiene, avertizand ca astfel de actiuni pot provoca accidente.

Ultimul incident de acest tip inregistrat de autoritati s-a produs in 3 noiembrie. Un Boeing 737-800 al American Airlines se afla la circa 40 de kilometri de aeroportul din Montreal , destinatia sa, cand echipajul a fost "orbit de un laser de culoare verde, de mare intensitate", conform unui raport publicat miercuri pe site-ul ministerului, relateaza AFP.

Autoritatile canadiene au inregistrat 53 de incidente de acest tip anul acesta, fata de 21 in 2007 si de trei in 2006. "Astfel de lasere orbesc pilotii si, prin extensie , pun in pericol viata pasagerilor. Ar putea provoca un accident", a declarat Maryse Durette, purtatoare de cuvant a Ministerului candidan al Transporturilor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea