Social

Acapararea averii lui Dragan

Iosif Constantin Dragan este cel mai bogat roman, iar 0 sa colosala a fost facuta in afara Romaniei, neexistand nici un indiciu ca banii pe care ii detine ar fi rezultat in urma unor afaceri ilegale . La cei 90 de ani ai sai, Dragan are o avere estimata de revista "Capital" la aproximativ 800 de milioane de dolari. De altfel, Iosif Constantin Dragan figureaza si in prestigiosul top Forbes . Se pare insa ca 0 lui ar depasi aceasta suma. Miliardarul nu a beneficiat de acea mediatizare excesiva pe care au avut-o colegii sai de clasament. Pentru multa lume, Iosif Constantin Dragan a fost pana la momentul publicarii topului un istoric, cu numeroase opere de succes, iar pentru altii, un ilustru necunoscut. Despre omul de afaceri a inceput sa se vorbeasca abia in ultimii ani, insa nu foarte mult. Sunt putine lucruri care se cunosc despre el. Exista insa altele care sunt inaccesibile multora. Lucruri legate de viata sa, de afacerile sale, care sunt cunoscute de un grup restrans de persoane. Si care vor sa tina aceste aspecte cat mai ascunse, atat opiniei publice cat si presei. ZIUA a intrat in posesia unor informatii potrivit carora Iosif Constantin Dragan ar fi prizonierul unor persoane din anturajul tinerei sale sotii. Unii dintre cunoscutii miliardarului sustin ca existenta acestuia este influentata si dirijata de interese ale unor personaje dubioase - avand legaturi cu serviciile secrete - din anturajul sotiei sale, Daniela Veronica Guse, nimeni alta decat fiica generalului Guse. Scopul pentru care Dragan este tinut prizonier , este, potrivit unora dintre cei care-l cunosc, acapararea unei "felii" cat mai mari din 0 acestuia. Una din marile societati ale lui Dragan este Butan Gas si, se pare ca scopul celor care-l dirijeaza si influenteaza pe miliardar este sa puna "gheara" pe aceasta afacere. Dar nu numai. De asemenea, potrivit anumitor surse, nu este exclus ca oamenii care controleaza existenta lui Dragan sa fi impus anumite persoane si in staff-ul conducerii trustului Butan Gas si sa incerce sa acapareze suta la suta afacerea. Inconjurat fiind de persoane din anturajul familiei sotiei sale, care in mare parte i-au preluat afacerile, este posibil ca Dragan sa nu mai poata scapa.

Este Dragan lucid?
Istoria recenta a lui Iosif Constantin Dragan este legata de Daniela Veronica, fata generalului Guse, fostul sef al Marelui Stat Major al Armatei. In urma cu cativa ani, in anturajul miliardarului, care se apropia atunci de 90 de ani, cineva a introdus-o pe fiica generalului Guse. La scurt timp, Dragan s-a casatorit cu fiica fostului sef al Marelui Stat Major cu care a avut doi copii gemeni. Mariajul cu fiica generalului Guse a coincis in mod straniu cu momentul in care majoritatea prietenilor si colegilor sai se stingeau din viata. Potrivit informatiilor detinute de ZIUA, aceasta a fost marea suparare a istoricului, care in acele momente nu mai putea conta pe sfaturile si ajutorul celor care i-au stat alaturi ani de zile.

Potrivit surselor noastre, acela a fost momentul in care Dragan ar fi inceput sa dea primele semne de senilitate.


Seful de cabinet, omul generalului
Grav este insa faptul ca disparitia vechilor prieteni si colegi a insemnat si aparitia in jurul lui Dragan a unor noi personaje. Care au fost plasate in preajma celui mai bogat roman chiar de catre sotia sa. Fiica fostului sef al Marelui Stat Major al Armatei a fost cea care a facut posibila inlocuirea oamenilor vechi, care au stat mereu langa Dragan, cu unii noi despre care nimeni nu stie aproape nimic. Se stie insa ca noul sef de cabinet al lui Iosif Constantin Dragan este nimeni altul decat fostul sef de cabinet al generalului Guse.


Izolare totala
Schimbarile, ordonate din cate se pare de anumite grupuri de interese de la Bucuresti, nu au vizat numai personalul care se afla in jurul istoricului. Acelasi lucru s-a intamplat si la fundatia Europeana Dragan de la Milano. Vechiul personal a fost destituit si inlocuit cu oameni necunoscuti care nu au nici o legatura cu studiile de istorie promovate de respectiva fundatie. Majoritatea cunoscutilor si prietenilor istoricului aflati inca in viata se intreaba de ce a fost nevoie de toate aceste schimbari, tinand cont ca oamenii inlocuiti sunt tocmai aceia pe care Dragan s-a sprijinit o mare parte din viata sa. Singurul raspuns pe care acestia il gasesc se refera la o ipoteza cu adevarat cutremuratoare: existenta unor grupuri de interese care incearca sa puna mana pe milioanele de dolari si pe afacerile istoricului. Grupuri - formate din membri ai serviciilor secrete (cel mai posibil ale Armatei) - care sunt conduse de fiica generalului Guse si care profita de starea de sanatate si de varsta inaintata a lui Dragan pentru a face avere, insa intr-un mod josnic.


"Mutat" in Italia
Miliardarul a devenit o prada pentru cei care vizeaza acapararea unei bucati cat mai mari din 0 sa. Sau de ce nu, toata bucata. In tot acest timp, el nu poate face altceva decat sa observe miscarile si "jocurile" din jurul sau. In momentul in care ZIUA a publicat materialul intitulat "Dragan tinut in geam", miliardarul se afla in Bucuresti, intr-o vila situata pe Strada Dr. Lister. Nimeni nu putea ajunge la el din cauza unui adevarat zid construit de bodyguarzi care supravegheau cea mai mica miscare. Din cand in cand, istoricul era scos la plimbare in jurul Bisericii Elefterie de doi dintre impunatorii bodyguarzi care il pazeau. La scurt timp dupa aparitia materialului, Dragan a fost "mutat" in Italia, cel mai posibil pentru ca nimeni sa nu poata lua legatura cu el. Ceea ce ridica un mare semn de intrebare. Si intareste ipoteza ca este prizonierul unor persoane interesate de acapararea averii sale care, in mod inexplicabil sau nu, scade continuu.

Cine a propulsat-o pe fiica generalului Guse in anturajul lui nu se cunoaste, insa se banuieste.

Cert este ca femeia nu reprezinta decat varful de lance al unei "echipe" care stie foarte bine ce vrea. De peste doi ani, aceasta "echipa" il tine pe Dragan intr-o izolare totala. Ce se va intampla cu miliardarul? Aceasta este intrebarea pe care si-o pun multi dintre cei care l-au cunoscut si care i-au fost apropiati. Exista posibilitatea, chiar foarte mare, ca la un moment dat, cineva din anturajul lui sa se plictiseasca de longevitatea acestuia. Iar in acest caz este usor de anticipat ce soarta va avea.

Dupa o eventuala disparitie ramane problema averii. Ce se va intampla cu colosala avere a omului de afaceri, mai ales ca Dragan mai are un copil, la Paris? Iar recent, acest copil a dobandit pe cale judiciara dreptul de a-l mosteni pe miliardar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea