Social

#absolventi facultate #adaptare profesionala #stagii de adaptare profesionala

Absolventii de facultate ar putea fi obligati sa faca stagii de adaptare profesionala

Absolventii institutiilor de invatamant superior ar putea fi obligati sa urmeze stagii de adaptare profesionala, se arata intr-un proiect legislativ care a intrat in dezbatere publica pe site-ul Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS).

Stagiul se va face pe baza unui contract si urmand un program aprobat de angajator, la propunerea sefului departamentului in care a fost trimis stagiarul. Un asemenea stagiu dureaza intre 6 si 12 luni si se va finaliza cu un examen in urma caruia absolventii vor primi un calificativ ("corespunzator" sau "necorespunzator")

Perioada de stagiu se organizeaza la debutul in profesie, o singura data dupa absolvirea unei forme de invatamant superior. Aceasta perioada de adaptare profesionala va fi luata in calcul ca vechime in munca.

Proiectul de lege privind stagiile de adaptare profesionala pentru absolventii de invatamant superior se va afla in dezbatere publica pana pe data de 24 noiembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea