Social

#aviz #bucuresti #plan urbanistic

Aberatii arhitecturale cu acte in regula in Bucuresti

Lipsa unui plan urbanistic coerent in Capitala a dus la aberatii precum blocuri cu ferestre care se deschid in camera vecinului din imobilul alaturat si balcoane fara acces.

Proiectele initiale, aprobate de Primarie, sunt de multe ori departe de forma finala pe care o ia cladirea dupa multe derogari.

Dezvoltatorii lupta cu autoritatile pentru a ocupa cat mai mult spatiu public si a construi cat mai mult, indiferent de normele in vigoare. Adevaratele dezastre arhitecturale din Bucuresti au fost prezentate intr-o expozitie de fotografie , care trage un semn de alarma asupra dezvoltarii necontrolate a Capitalei.

Primaria nu vrea sa strice imaginea Bucurestiului

Uniunea Arhitectilor din Romania nu a primit acceptul Primariei pentru organizarea expozitiei "Bucuresti: dezvoltare si haos" in Pasajul Universitatii .

"Prin refuzul lor, functionarii primariei recunosc ca noile constructii sunt urate, ceea ce e un mare pas inainte", a explicat, pentru Evenimentul Zilei, directorul executiv al Uniunii Arhitectilor, Petre Guran.

Expozitia a fost amplasata la nivelul intermediar al statiei de metrou Universitate, unde nu este necesar avizul municipalitatii. 

 


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea