Social

# ninge in romania #ninsori Romania #transalpina #ninsori #transfagarasan

A venit iarna in Romania! Ninge in Arges. Transfagarasan si Transalpina, acoperite de zapada

Iarna si-a intrat in drepturi in Romania. Judetul Arges este acoperit cu un strat alb de zapada, desi suntem abia la mijlocul lunii septembrie.

Prima zapada din acest sezon s-a asternut marti dimineata in judetul Arges. Utilajele de deszapezire au fost scoase pe sosele. Aici temperaturile au ajuns in aceasta dimineata la -4 grade Celsius, iar pe carosabil s-a asternut un strat de zapada de 5 centimetri.

Autoritatile ii sfatuiesc pe soferii care urmeaza sa ajunga in zonele montane sa-si echipeze masinile cu cauciucuri de iarna, iar pe cei care nu au masinile echipate corespunzator ii roaga sa nu isi continue deplasarea, pentru a evita accidentele, dar si amenzile.  

 "Daca aveti probleme cauzate de aderenta, nu va continuati deplasarea, asteptati sa treaca utilajul cu material antiderapant si cereti ajutorul echipei de la drumuri", au spus autoritatile, potrivit antena3.ro

Ninsori pe Transfagarasan si Transalpina  

Pe Transfagarasan ninge de cateva zile iar stratul de zapada a ajuns la 3 cm. Drumarii au intervenit pentru deszapezirea soselelor si ii sfatuiesc pe turisti sa nu se aventureze pe traseu. 

Salvamontistii au anuntat ca la altitudine ninge deja de cateva zile, iar temepraturile au scazut frecvent sub 0 grade Celsius.

Drumarii atrag atentia ca si pe Transalpina, DN 67C, este lapovita si ninsoare si se recomanda evitarea deplasarii cu autoturisme neechipate de iarna.

Cei care vor sa se aventureze in drumetii pe Transfagarasan si Transalpina trebuie sa aiba masinile dotate corespunzator.

FOTO: captura video

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea