Social

#drumuri blocate #viscol #ninsori #vreme rea

A venit iarna! Drumuri blocate, pomi cazuti, masini acoperite cu gheata!

 

Vremea rea care s-a abatut peste Romania a facut prapad in tara. Drumuri blocate, pomi cazuti si masini acoperite cu gheata. Sunt doar cateva dintre problemele intampinate de cetateni in aceasta dimineata si in cursul noptii trecute, iar vremea rea va continua si in urmatoarele zile.

Autoritatile au intervenit in mai multe localitati pentru a indeparta zapada sau pomii cazuti. Cele mai multe drumuri blocate s-au inregistrat in Botosani. 

In Bihor, Oradea, masinile au fost acoperite de gheata spre disperarea soferilor 

Viscolul a rupt mai multi brazi blocand traficul rutier in pe DN18 intre comuna Leordina si Viseu de Sus.

Si in botosani, mai multe drumuri judetene erau inca inchise in aceasta dimineata la ora 10. Aici ningea viscolit iar deszapezirea era ingreunata de vantul care spulbera zapada inapoi pe carosabil. Partea de nord a judetului este puternic afectata de viscol, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Directiei Judetene de Drumuri si Poduri (DJDP), Catalin Gheorghian.

Potrivit acestuia, nu se circula pe DJ 293 Dumeni-Havarna, DJ 293 Havarna-Mileanca-Codreni-Putureni-Ghireni, DJ 293 A Viisoara-Cotusca, DJ 294A Avrameni-Mitoc.

"Situatia este in dinamica. Noi avem utilaje care intervin in acest moment pe toate drumurile", a afirmat Gheorghian, acesta afirmand ca pe drumurile nationale actioneaza 29 de utilaje de deszpezire.

De asemenea, pe DN 29 si DN 29D se circula in conditii de iarna.

In mai multe zone din tara a nins vicolit toata noaptea. Deja in unele judete vantul a batut cu aproape 40hm pe ora. In acelasi timp, valul de ger a intrat prin nordul tarii si va cuprinde in urmatoarele ore intreaga tara. 

In unele locuri temperaturile ajung pana la -20 de grade Celsius. Ninge in aproape toata tara, inclusiv in Bucuresti, unde temperaturile vor continua sa se raceasca. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea