Social

# vaccin coronavirus #coronavirus #efecte adverse #vaccin

A treia doza de vaccin ar putea creste riscul efectelor secundare grave

Se vorbeste deja despre a treia doza de vaccin impotriva coronavirusului. In timp ce Statele Unite ale Americii evalueaza necesitatea celei de-a treia doze de vaccin, Israelul a decis deja administrarea celei de-a treia doze.

In Israel, persoanele cu un sistem imunitar slabit urmeaza  o a treia doza de vaccin impotriva coronavirusului, relateaza The Guardian. Anuntul a fost facut duminica de ministrul sanatatii, Nitzan Horowitz.

Cu toate acestea SUA doreste sa faca cercetari privind administrarea dozei trei de vaccin. Oamenii de stiinta au nevoie de mai multe date pentru a sti daca dozele suplimentarre ar putea mari riscurile producerii unor efecte secundare grave, a declarat marti un oficial din sectorul medical, citat de Reuters.

Oficialul a spus ca a doua doza de vaccin pentru Covid-19 a fost asociata cu un numar mai mare de efecte secundare, sugerand ca o a treia doza ar putea veni cu un risc si mai mare.

”Suntem foarte interesati sa stim daca o a treia doza poate fi asociata sau nu cu un risc mai mare de reactii adverse, mai ales in cazul celor grave, desi rare”, a spus Jay Butler, director adjunct la Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, in timpul unui briefing de presa, potrivit ziare.com.

Pfizer si compania germana partenera BioNTech intentioneaza sa solicite autoritatilor de reglementare din SUA, in termen de cateva saptamani, sa autorizeze a treia doza de rapel pentru vaccinul lor impotriva Covid-19, pe baza dovezilor unui risc mai mare de infectie la sase luni dupa inoculare si a raspandirii variantei Delta, care este extrem de contagioasa. 

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea