Social

#agresiune #bona #copil

A treia bona care agreseaza copiii pe care ii ingrijeste va ajunge la Parchet

Parintii care au avut de-a face cu bone care le agresau copii au inceput sa prinda curaj si sa le denunte pe acestea. Inca un caz de ingrijitoare care ii ii molesta pe micutii de care trebuia sa aiba grija a aparut astazi in Bucuresti: o familie din Pipera isi ameninta fosta bona cu denuntul penal.

Cea de-a treia bona batausa avea in grija doi baieti, in varsta de 4 si 5 ani, unul dintre copii avand si probleme de sanatate. Si pentru ca isi banuiau angajata ca face altceva decat sa le supravegheze copiii, au montat camere de supraveghere in casa. Asa au aflat ca baietelul mai mare, cel cu probleme de sanatate, era bruscat de bona: pentru ca refuza sa manance, aceasta il lovea, il certa, il smulgea de pe scaun si il tara pana in alta camera.

Parintii copiilor au dat-o afara pe femeie imediat dupa ce au vazut inregistrarile, pe care le-au trimis catre postul Realitatea TV. Ei intentioneaza sa depuna o plangere la Parchet pentru rele tratamente aplicate minorului.

In ultimele doua zile, presa a publicat informatii despre cazuri in care copilasi de cel mult 5 ani erau agresati de cele care erau platite ca sa ii ingrijeasca. In urma cu doua zile Stirile Pro TV relatau cum o bona in varsta de 55 de ani ii palmuia si ii numea " nesimtiti , tampiti si anormali" pe cei doi copii de care avea grija, iar pentru asta mai primea si un salariu bun. Parintii au decis sa isi supravegheze bona prin intermediul unui sistem de camere video montate in casa, dupa ce au vazut ca unul dintre cei doi copii a devenit mai retras si se apara mereu atunci cand un adult se apropie de el.

Aseara, in presa a aparut povestea unei bone in varsta de 50 de ani, care o lovea pe fetita familiei care o angajase, incat micuta se refugia langa mama ei si plangea de fiecare data cand vedea ca aceasta pleaca de acasa. Parintii au aflat despre comportamentul bonei dupa ce au montat in casa un sistem de supraveghere.

Un astfel de tratament poate avea urmari asupra copiilor, deoarece acestia pot dezvolta temeri fata de persoanele din jur. Uneori aceasta frica se manifesta chiar si fata de parinti.

 

Citeste si:

 "Inca o bona care lovea copiii, pe mana politiei"

 "Copii batuti si agresati verbal de bona!"

 

Pentru a preintampina aceste situatii,  primul serviciu online de babysitting din Romania, CautaBona.ro, recomanda bonelor inscrise pe site efectuarea unei evaluari psihologice. Parintii in cautare de bone au posibilitatea de a vedea in profilul acestora, avizul psihologic precum si alte documente care atesta pregatirea bonei pe care o aleg pentru a avea grija de copilul lor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea