INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

A trecut calvarul limbii romane, urmeaza inca patru probe

Elevii care au sustinut vinerea trecuta proba scrisa la limba si literatura romana, din cadrul examenului de Bacalaureat, nu trebuie sa fie suparati. Subiectele corespund integral tematicii din programa aferenta examenului, sunt clar formulate si sunt menite sa departajeze elevii, potrivit unui comunicat emis ieri de Ministerul Educatiei. Aceasta este reactia ministerului, dupa ce vineri liceenii au iesit plangand din salile de clasa, din cauza ultimei cerinte a probei. Este vorba despre un eseu argumentativ, pornind de la ideile exprimate in fraza: „Traditionalismul nu e convertirea samanatorismului: traditionalismul e un stil, o formula inventata de poeti moderni iesiti adesea din scoala simbolismului”. („Metamorfozele poeziei”, Nicolae Manolescu ). Chiar si autorul frazei, criticul literar Nicolae Manolescu, a declarat ca tinerilor le-ar fi fost greu sa rezolve cerinta daca nu ar fi citit bibliografia. Potrivit autorilor variantei insa, la sfarsitul liceului, elevul este sau ar trebui sa fie capabil sa identifice ideea de baza a unei afirmatii critice. Mai mult decat atat, in comunicatul ministerului se sustine ca varianta de subiect a fost pe net inca de acum patru luni si jumatate. „Forma finala a variantei 78 exista pe site incepand cu data de 19 februarie 2007, neexistand niciun fel de obiectii din partea celor indreptatiti sa formuleze contestatii sau propuneri”, arata comunicatul. Absolventii de liceu continua astazi Bacalaureatul cu proba scrisa la limba materna , iar maine cu proba obligatorie a profilului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea