Social

#tornada #furtuna #litoral

A patra tornada din ultimele trei zile in Romania!

Romania este atacata de tornade! Dupa ce fenomenele meteorologice neobisnuite si-au facut aparitia pe litoral, unde au speriat turistii, acum a patra tornada din ultimele 72 de ore si-a facut aparitia in judetul Ialomita .

A patra furtuna s-a format deasupra lacului din Gheorghe Doja, in Ialomita, conform Stirile ProTV. Specialistii in meteorologie avertizeaza asupra frecventei in crestere a acestor fenomene in tara noastra.

Pe litoral, fenomene similare, numite "trombe marine", au speriat turistii atunci cand s-au format aproape de tarm. Prima tornada mica a fost observata in largul marii, de catre meteorologii de pe platformele marine. 

Trombele marine si-au facut apoi aparitia aproape de tarm in zona Cazino din statiunea Mamaia. Ele nu au ajuns la tarm, iar dupa o scurta vijelie cerul s-a linistit si s-a format un curcubeu urias.

Cea mai puternica tornada din Romania a lovit la Facaieni in 2002. Trei oameni morti, 30 de raniti, 15 case rase de pe fata pamantului si 250 distruse a fost bilantul in urma "vijeliei cu aspect de tornada", asa cum au numit-o autoritatile.

 

Tornade pe litoralul romanesc

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea