Social

#cauza deces Alexandru Lulescu # deces Alexandru Lulescu #a murit Alexandru Lulescu #Alexandru Lulescu #doliu #actor roman

A murit un actor indragit de romani! Scena teatrului romanesc este in doliu!

Unul dintre cei mai indragiti actori de teatru ai Romaniei s-a stins din viata la varsta de 90 de ani. 

Actorul Alexandru Lulescu, unul dintre cei mai longevivi actori din Romania, a incetat din viata in urma unui atac cerebral. Acesta se afla intr-un centru pentru batrani in momentul in care s-a produs tragedia. 

Cu doar o zi inainte de a deceda, actorul a cerut ca un preot sa vina sa-l impartaseasca. A fost ca o presimtire ca sfarsitul ii va fi aproape.

Actorul urmeaza sa fie inmormantat la Cimitirul Bellu. Trupul neinsufletit al acestuia va fi depus la Teatrul National din Bucuresti.

Cine a fost Alexandru Lulescu

Alexandru Lulescu s-a nascut pe 1 iunie 1932. Acesta a fost un actor roman, care a jucat pe scena Teatrului de Revista “Constantin Tanase” din Bucuresti. A format un cuplu de comedie cu actorul Nicu Constantin.

Presedintele Romaniei Ion Iliescu i-a conferit artistului Alexandru Lulescu la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural in grad de Ofiter, Categoria D - "Arta Spectacolului", “in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului”

A format un cuplu de comedie cu un alt regretat titan artistic, Nicu Constantin.

Actorul Alexandru Lulescu a jucat în filme precum „Vacanta la mare” (1963), „Impuscaturi pe portativ” (1963), „Premiul intai” (1979), „Borvizomanii” (1988) si „Muzica e viata mea” (1988), dar si in spectacole precum "La Gradina Carabus", "Pagini alese din Revista de altadata", "Revista cu Tanase", "Minunile Revistei – Ca la Tanase", "Veselie la…Tanase", "De la Carabus la Savoy", "Revista cu paiate", "Vino sa ne vezi deseara" si multe altele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea