Social

# fiu brancusi #john moore #constantin brancusi

A murit singurul fiu al lui Constantin Brancusi

In plina campanie legata de una dintre operele reprezentative ale lui Constantin Brancusi, Cumintenia Pamantului, moartea unicului fiu al sculptorului a trecut aproape neobservata pentru romani. Anuntul despre moartea lui John Moore a fost facut de o persoana publica din Romania, pe Facebook.

„Am scris des în ultima vreme despre faptul că toată campania mediatică în jurul Cumințeniei Pământului, felul în care a fost manipulată, iar imaginea lui Brâncuși folosită pentru promovarea unor personaje altminteri ”apolitice” și foarte ”civice”, au făcut un mare rău receptării artistului și relațiilor lui cu spațiul public. Realitatea ne confirmă mai repede decât aș fi vrut: nu cred că sunt mulți români care au aflat că John Constantin Brâncuși Moore, fiul lui Constantin Brâncuși, a decedat pe 11 noiembrie, adică în urmă cu două săptămâni, la vîrsta de 82 de ani, la Paris", a scris deputatul Ionut Vulpescu. 

John Constantin Brancusi Moore a fost singurul urmaș al lui Constantin Brâncuși. Cei doi s-ar fi întâlnit o singură dată în viață și nu și-ar fi spus nimic, potrivit unui interviu acordat de acesta ziarului Evenimentul Zilei, în 2011. Fiul nelegitim al lui Constantin Brâncuși locuia în Jouy en Josas, o mică localitate din coasta Parisului. Mama lui ar fi fost ultima iubire a marelui sculptor român. Cu toate acestea, Brâncuși n-a dorit niciodată să-l cunoască pe John, scrie libertatea.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea