Social

#a murit patriarhul #aleksei al ii-lea

A murit patriarhul Moscovei, Aleksei al II-lea

patriarhul moscovei si al Intregii Rusii, Aleksei al II-lea, a incetat din viata, vineri dimineata , la varsta de 79 de ani.

"A decedat", a spus un membru al biroului de presa citat de AFP. "Sfantul Patriarh a murit la locuinta sa din Peredelkino, din apropiere de Moscova, vineri dimineata", a informat seful biroului de presa, Vladimir Viguilianski.

Informatia a fost confirmata si de Patriarhia Moscovei printr-un comunicat de presa, transmite si Russia Today. Starea sanatatii patriarhului rus aleksei al ii-lea s-a agravat la sfarsitul lunii octombrie, cand a fost spitalizat din cauza unei crize de hipertensiune. Dupa ce a fost internat, starea lui s-a inrautatit brusc. Presa rusa a relatat ca, in trecut, el a suferit mai multe atacuri de cord.

Patriarhul Rusiei , unul din apropiatii al lui Vladimir Putin

Patriarhul Rusiei, Aleksei al II-lea, care a murit vineri, la varsta de 79 de ani, a fost foarte iubit de rusi, a fost un apropiat al lui Vladimir Putin, iar unii l-au suspectat ca ar fi actionat ca agent KGB. Patriarhul Aleksei al II-lea era cel de-al 15-lea Patriarh al Moscovei si lider spiritual al Bisericii ortodoxe ruse. Pe numele de laic Aleksei Mihailovici Ridiger, el s-a nascut la 23 februarie 1929 la Tallinn, in Estonia, in familia unui preot. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea