Social

#a murit Alexandru Oproiu #medicul Alexandru Oproiu #deces Alexandru Oproiu #Alexandru Oproiu

A murit medicul Alexandru Oproiu!

Renumitul gastroenterolog Alexandru Oproiu a incetat din viata la varsta de 89 de ani. Anuntul a fost facut de Colegiul Medicilor din Romania.

Este doliu in lumea medicala din Romania. Tara noastra a pierdut astazi unul dintre cei mai buni doctori gastroentelorgi, cu o experienta vasta in sistemul public, dar si in sistemul privat de sanatate. Medicul Alexandru Oproiu avea o experienta de 60 de ani in sistemul medical si a publicat zeci de articole de specialitate in literatura medicala.

"Colegiul Medicilor din Romania anunta cu tristete trecerea in nefiinta a medicului Alexandru Oproiu.
Prof. dr. Alexandru Oproiu a reprezentat pentru generatii intregi un mentor - atat pentru studentii si rezidentii pe care i-a pregatit cu dedicare, cat si pentru cei care i-au fost pacienti.
Cu experienta de peste sase decenii, Prof. dr. Alexandru Oproiu a scris o pagina de istorie in Gastroenterologia si Hepatologia romaneasca.
Prof. dr. Oproiu avea 90 de ani, era presedintele de onoare al Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie. De asemenea, facea parte din Societatea Americana de Gastroenterologie, Societatea Franceza de Gastroenterologie, Societatea Franceza de Endoscopie Digestiva si in Societatea Italiana de Endoscopie Digestiva.
Condoleante familiei", este mesajul publicat pe Facebook de Colegiul Medicilor din Romania.

Medicul Alexandru Oproiu ar fi implinit 90 de ani la 1 decembrie 2020.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea