Social

#deces #margaret thatcher #doamna de fier #atac cerebral

A murit Margaret Thatcher, "Doamna de Fier" a Marii Britanii

Margaret Thatcher, fost premier britanic, supranumita "Doamna de Fier" a Marii Britanii, a incetat din viata azi-dimineata, la varsta de 87 de ani, a anuntat purtatorul de cuvant al Lord Bell.

"Cu mare tristete, Mark si Carol Thatcher au anuntat ca mama lor, baronesa Thatcher, a murit pasnic in aceasta dimineata in urma unui atac cerebral", a declarat Lord Bell.

Margaret Thatcher a fost singura femeie aleasa sa fie prim-ministru sau lider al unui partid in Regatul Unit al Marii Britanii. De asemenea, baronesa Thatcher fost aleasa de trei ori consecutiv ca premier, in 1979, 1983 si 1987, record politic pe care l-a egalat doar Tony Blair in 2005.

Margaret Thatcher este prima femeie care a condus destinele unei democratii occidentale si a primit porecla de "Doamna de fier" pentru reformele sale economice radicale, care au ajutat Marea Britanie la redresarea situatiei economice.

In martie 2002, baronesa Thatcher s-a retras din viata publica dupa ce a suferit un preinfarct si mai multe atacuri cerebrale minore.

Sursa foto: instantworlddomination.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea