Social

#geo saizescu #moarte geo saizescu #regizor saizescu

A murit marele regizor Geo Saizescu

Renumitul regizor Geo Saizescu a murit la varsta de 81 de ani, luni seara, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti.

Geo Saizescu nu a fost doar un regizor ilustru. E a fost si actor de film, primul rol pe care l-a jucat fiind in propria pelicula "Asta seara dansam in familie". Geo Saizescu a jucat, de asemenea, si in "Pacala" , rolul Judecatorului. A fost apoi Foto Bujor, din "Eu, tu si Ovidiu", poetul trasnit, din "Secretul lui Bachus", dar si altele.

Saizescu a regizat mai multe lungmetraje de mare valoare pentru istoria filmului romanesc de comedie, printre care "Asta seara dansam in familie", "Pacala" si "Secretul lui Bachus".

A colaborat cu unii dintre cei mai populari actori romani, precum Gheorghe Dinica, Dem Radulescu, Stefan Mihailescu-Braila, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Stela Popescu sau Horatiu Malaele.

Geo Saizescu s-a nascut pe 14 noiembrie 1932, in comuna Prisaceaua, din judetul Mehedinti. A fost unul dintre cei mai cunoscuti regizori, scenaristi si actori romani.

Sursa foto: proalba.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea