Social

#cofetaria scala #inchisa decembrie #locul indragostitilor

A murit inca un simbol al Bucurestiului

Cofetaria Scala , locul simbolic al indragostitilor bucuresteni de alta data, s-a inchis in luna decembrie a anului trecut si odata cu ea un mare capitol din istoria Micului Paris.

Desi a supravietuit unui cutremur in '77, revolutiei din '89, aceasta nu a reusit sa isi recastige " faima " desi a fost preluata de investitori straini care au renovat-o, informeaza Evenimentul Zilei. Fursecurile, savarinele si faimoasa prajitura "Bibescu" de altadata s-au dus odata cu munca lui Dumitru Tamciuc, patiserul care s-a identificat pana nu demult cu Scala.

Cofetaria Scala a trecut si prin mana strainilor care au vrut sa profite de faima si de locul unde se afla, dar acestia au vazut locul doar ca o afacere buna, nu ca un punct de reper al Bucurestiului.

Mai intai au venit niste afaceristi din Danemarca, dar au plecat cu tot cu retetele lor fade, fara niciun fel de gust. Nici italienii n-au reusit sa faca profit din traditia noastra, pastrata pana in 2008 de maestrul cofetar Tamciuc. Povestile Bucurestiului, construite in jurul unor locuri care au marcat vremurile frumoase ale trecutului, au acum dimensiunea lui "a fost odata".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea