Social

#afacerea watergate #deep throat #informator fbi

A murit Deep Throat, informatorul FBI din afacerea Watergate

W. Mark Felt, fostul agent FBI, care a difuzat informatii importante in scandalul de la Watergate jurnalistilor de la Washington Post , a murit, joi, la varsta de 95 de ani.

Cunoscut sub pseudonimul de "Deep-Throat", americanul a decedat la locuinta sa din Santa Clara, California, in urma unei afectiuni cardiace , informeaza AP.

Felt si-a pastrat identitatea secreta pana in 2005, cand a recuoscut in revista Vanity Fair ca a fost principala sursa de informatii in afacerea Watergate . "Eu sunt tipul caruia i se spunea Deepthroat si sunt mandru de ce a facut acest agent", afirmase Felt.

Fostul agent FBI a colaborat cu jurnalistii Bob Woodward si Bob Bernstein, carora le-a oferit informatii importante despre afacerea Watergate.

Felt a recurs la aceasta metoda, pentru ca a fost iritat de felul in care administratia Nixon a incercat sa musamalizeze spargerea de la sediul Partidului Democrat din Washington

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea