Social

#difterie #deces #spania #vaccinare #vaccin

A murit de difterie la doar 6 ani din cauza ca nu a fost vaccinat

Un baiat in varsata de sase ani a murit sambata in spitalul din Barcelona de difterie. Parintii acstuia au refuzat vaccinarea contra acestei maladii. Acesta este primul caz de difterie inregistrat in Spania in ultimii 28 de ani.

Baiatul era internat din data de 30 mai, insa nu a facut fata complicatiilor provocate de toxina difterica la functiile respiratorii, cardiace si renale. Potrivit agerpres, medicii au incercat sa-l salveze apeland si la respiratie asistata si conectare la un rinichi artificial, dar nu au reusit.

Tratamentul medicamentos administrat micului pacient a fost importat din Rusia, intrucat nu este disponibil in nicio tara europeana, precizeaza ziarul spaniol 'ABC'.

Depistarea acestui caz a provocat o ampla polemica in Spania, unde vaccinarea se recomanda, dar nu este obligatorie, conform unei legi din 1986.

Peste 50 de minori, colegi si prieteni ai copilului bolnav, au fost examinati, probele de laborator relevand ca zece dintre ei erau purtatori ai bacteriei Corynebacterium diphtheriae, care produce aceasta boala infectioasa a cailor respiratorii, dar nu s-au imbolnavit intrucat erau vaccinati. Cu toate acestea au fost supusi unui tratament cu antibiotice pentru eliminarea bacteriei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea