Social

#actorul vladimir gaitan #a murit vladimir gaitan #deces #vladimir gaitan

A murit actorul Vladimir Gaitan!

Actorul Vladimir Gaitan a murit la varsta de 73 de ani. Anuntul a fost facut pe Facebook de colegul acestuia Vlad Radescu.

"Vladimir Gaitan a trecut dincolo si a lasat teatrul si filmul romanesc, pe noi toti, mult mai singuri... Condoleante familiei care trece prin momente atat de grele. Adio, Dutu!",  este anuntul postat de Vlad Radescu pe contul personal de Facebook.

Cine a fost Vladimir Gaitan

Actorul Vladimir Gaitan s-a nascut pe 2 februarie 1947, la Suceava. A absolvit, in 1970, Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, sectia Actorie, clasa prof. George Carabin si Elena Negreanu, potrivit site-ului Teatrului de Comedie, www.comedie.ro.

A debutat pe scena Teatrului de Comedie. A jucat rolul memorabile in piese ca: ''Trei surori'' de A.P. Cehov (1975), ''12 oameni furiosi'' de Reginald Rose (1977), ''Cinema'' de Jean Anouilh (1979), ''Pierrot'' de Moliere (1980), ''Turnul de fildes'' de Viktor Rozov (1981), ''Amphitrion'' de Moliere, ''Fuga'' de Mihail Burgakov, ''Anna Karenina'' de L.N. Tolstoi si multe altele. In perioada 1994-1996  a fost director al Teatrului de Comedie din Bucuresti.

De-a lungul anilor a jucat insa si pe scena Teatrului ''Nottara'', al carui director a devenit in 2001.

In 1969 actorul a debutat si in lumea cinematografiei. De-a lungul anilor a jucat in numeroase filme si a avut o colaborare de lunga durata cu celebrul regizor Sergiu Nicolaescu.

A avut numeroase aparitii in spectacole de teatru televizat sau radiofonic, dar a jucat si in telenovele romanesti precum: ''Roberta'', ''Casatorie imposibila'', ''Daria, iubirea mea'', ''Cu un pas inainte'', ''Inima de tigan'', ''State de Romania - Student la Sorbona''.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea