Social

A incetat din viata Monica Lovinescu

monica lovinescu a incetat din viata aseara, la Paris, la varsta de 85 de ani, in urma unei indelungate suferinte.

Ziarist si critic literar, Monica Lovinescu a fost fiica lui Eugen Lovinescu si una din marile voci ale exilului cultural romanesc din perioada comunista. A realizat emisiunile `Actualitatea culturala romaneasca` si `Teze si antiteze la Paris` difuzate de postul Europa Libera , emisiuni care au influentat puternic viata culturala din tara. Dupa revolutia din 1989 , nou infiintata Editura Humanitas i-a publicat studiile, jurnalul si articolele citite la EUROPA LIBERA.

Monica Lovinescu, intr-una din inregistrarile RADIO ROMANIA:

Probabil ca a existat, ca exista o incapatanare care sta la baza temperamentului meu, insa ceea ce v-as putea raspunde, cred, este de unde am gasit puterea, fara sa dau un raspuns precis, sa continui la distanta geografica la care ma gaseam, cum sa va spune eu?, pasiunea exclusiva pentru Romania. Si asta, presupun, ca sa fiu modesta si sa nu iau cuvintele mari, cu datorie, cu..., ca venea dintr-un dublu lucru, ca eram constienta ca am fost favorizata si ca ma aflu intr-un loc de unde pot vorbi, plecand dintr-o tara unde nu se mai putea vorbi.

Sursa Rador


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea