Social

#spargere #hot #casa

A inceput sezonul spargatorilor de locuinte

A inceput sezonul si pentru spargatorii de locuinte. Acestia asteapta rabdatori vara cand lumea pleaca in concediu pentru ca stiu ca este momentul prielnic sa opereze. Grilajele sau sistemele de alarma sunt adevarate elemente de siguranta in acest caz pentrui ca ii pot speria pe hoti.

Principalele tinte anul acesta: casele cu termopane si cu aer conditionat, in principal etajul unu al imobilelor, pentru ca este mai usor de escaladat , iar usile sau geamurile din termopan sunt mai usor de fortat. Hotii urmaresc casele lasate nesupravegheate. Isi pierd si cateva zile stand la panda, daca stiu ca prada va fi pe masura.

Modul de operare se schimba si el des. Au invatat ca, dupa ce ataca un imobil, sa nu mai lase in urma lor butucul usii de acces. Daca sunt prinsi este mai usor de probat fapta in urma unei expertize criminalistice.

Reprezentantii Politiei Capitalei sustin insa ca furturile din locuinte s-au redus in ultimul an cu peste 11%.

"Anul trecut, in primele sase luni s-au comis 1196 de astfel infractiuni, in scadere cu 11,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost comise 1347 de spargeri. De asemenea, in lunile ianuarie, mai si iunie din acest an, numarului infractiunilor de furt din locuinta de locuinta s-a redus" , a declarat Christian Ciocan , purtator de cuvant Politia Capitalei .

La 1 iunie s-a deschis sezonul de litoral si pentru hotii de maruntisuri. Acestia sunt atrasi de portofelele cu bani, cardurile pentru vacanta, aparatele video si foto .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea