Social

A inceput semestrul al doilea. Elevii majori se pregatesc de greva

Din nou la scoala. Elevii din invatamantul preuniversitar din intreaga tara au inceput, astazi, cursurile celui de-al doilea semestru al anului scolar 2007/2008, dupa ce au fost timp de o saptamana in vacanta. Cursurile celui de-al doilea semestru vor dura pana vineri, 13 iunie 2008. Din data de 26 aprilie si pana in data de 4 mai 2008, elevii vor fi in vacanta de primavara . Vacanta de vara va incepe sambata, 14 iunie si se va termina duminica, . Cei mai fericiti elevi au fost cei din Bucuresti care pe timpul vacantei nu au avut teme de facut, deoarece Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a recomandat profesorilor ca in vacanta dintre semestre elevii sa nu primeasca teme obligatorii, dupa ce o decizie similara a fost luata si pentru vacanta de iarna. Insa in cazul scolarilor bucuresteni, inspectoratul de profil a venit cu recomandari pentru elevi - cei mici au fost sfatuiti sa invete poezii si cantece pentru copii, sa participe la diverse activitati educative precum mersul la teatru sau vizualizarea de desene animate nonagresive, in timp ce scolarilor mai mari le-au fost recomandate piesele de teatru, vizionarea de filme si desene animate fara agresiuni sau comunicarea cu colegii cu ajutorul internetului. Liceenilor li s-a recomandat sa participe la concerte, piese de teatru si filme, sa faca exercitii de luare independenta a deciziilor sau activitati sportive si turistice.

Elevii majori din tara se pregatesc de greva

Daca elevii bucuresteni s-au putut declara multumiti de aceasta vacanta, inceputul de semestru incepe cu atentionari pentru elevii din patru judete ale tarii. Conform declaratiilor unui reprezentant al Consiliului Judetean al Elevilor din Covasna, elevii din judetele Bacau, Brasov, Bistrita-Nasaud si Mures ar fi fost amenintati verbal de conducerile inspectoratelor scolare sa nu faca greva pentru acordarea alocatiei dupa 18 ani. Potrivit acestuia, o prima petitie cu 3.000 de semnaturi de sustinere a platii alocatiei si dupa varsta de 18 ani a fost transmisa pana acum la Prefectura Covasna, din judetul acesta, o alta petitie urmand a fi transmisa in curand, cu aproape 4.000 de semnaturi. Reprezentantul elevilor nu a putut spune inca daca greva japoneza a elevilor pentru alocatia de stat dupa 18 ani va fi reluata chiar de luni, intrucat se asteapta raspunsuri si de la alte judete din tara, pentru ca greva sa demareze in mai multe localitati, dar se doreste continuarea demersurilor incepute. In saptamana dinaintea vacantei intersemestriale, aproximativ 3.000 de elevi din Covasna s-au aflat in greva japoneza pentru a sensibiliza autoritatile sa le acorde plata alocatiei de stat si dupa 18 ani, pana la finalizarea studiilor liceale. Acestui protest s-au alaturat in scurt timp si alti elevi din tara. Propunerea tinerilor este ca alocatia de stat sa se acorde pana la iesirea din sistemul de invatamant de . In prima faza, CJ al Elevilor Covasna a organizat o strangere de semnaturi, urmatoarea varianta care se ia in calcul fiind organizarea de mitinguri pentru a obtine majorarea fara discriminare a alocatiei de stat pentru copii. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea