Social

#concedieri #buget #administratie

A inceput marea concediere de la stat

Guvernul si ministerele desfiinteaza cateva mii de posturi, spre ingrijorarea bugetarilor. O cincime dintre functionarii de la guvern si ministere vor fi trimisi in somaj. Hotararea a fost luata fara consultari cu sindicatele.

Faptul ca posturile din administratia centrala vor fi reduse cu pana la 20% ingrijoreaza sindicatele, care nu au fost anuntate despre aceasta masura.

"Nu am fost consultati cu privire la reducerea de personal care vizeaza 20% din aparatul central. Nu vreau sa cred ca este un razboi politic si ca se incearca disponibilizarea unora pentru a se face loc altora", a declarat Vasile Marica , presedintele Aliantei Sindicatelor Functionarilor Publici, informeaza Adevarul.

Bugetarii sunt ingrijorati de concedierile din aparatul central pentru ca ele s-ar putea extinde. Aceste concedieri ar face economii importante la bugetul de stat , daca luam in considerare salariile mari din administratie publica .

In statisticile oficiale, media salariului net in administratie era de 2.300 lei in luna noiembrie a anului trecut. Pe langa salariul net, unii bugetari au sporuri, prime si bonusuri care reprezinta castiguri consistente ce ar putea fi transformate in economii pentru bugetul de stat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea