Social

#evaluare nationala #proba romana # proba matematica # subiecte evaluare nationala # rezultate evaluare nationala 2014

A inceput Evaluarea Nationala. Tu stii sa faci subiectele?

S-a dat startul probelor de la Evaluarea Nationala pentru cei 166.617 absolventi ai clasei a VIII-a. De luni si pana miercuri sunt asteptati la cele trei probe scrise, care au o pondere de 75% in media de intrare la liceu.

Elevii de clasa a VIII-a sustin astazi proba la disciplina Limba si literatura romana in prima etapa din cadrul Evaluarii Nationale. Marti se vor prezenta elevii care apartin minoritatilor nationale pentru proba scrisa la Limba si literatura moderna. Seria evaluarilor se va incheia miercuri prin proba scrisa la Matematica. 

Iata subiectele: 

  

Emotiile elevilor vor lua sfarsit pe 27 iunie cand se vor afisa rezultatelor probelor scrise. Candidatii isi pot vedea lucrarile dupa primirea rezultatelor finale, in urma contestatiilor. 

Noutatea acestui an este adusa de faptul ca media notelor abtinute la evaluare are o pondere de 75%, comparativ cu anul trecut cand a contat 50% din nota finala pentru admiterea la liceu. Restul de 25% va reprezenta ponderea notelor din ciclul gimnazial.

Repartizarea la liceu se desfasoara in trei etape. Comisia Nationala de Admitere va stabili in 15 iulie lista absolventilor inscrisi in prima etapa. In cea de-a doua etapa desfasurata intre 16-21 iulie se vor inscrie candidatii care nu au participat la prima repartizare. In 25 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere, iar perioada 28-31 iulie este rezervata pentru rezolvarea situatiilor speciale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea