Social

#cartea recordurilor #ibm #cel mai scurt film #film scurtmetraj

A fost creat cel mai scurt film din lume

Compania IBM a creat cel mai scurt film din lume, performanta ce a intrat rapid in Cartea Recordurilor. Acest scurtmetraj a fost realizat cu ajutorul unui microscop de ultima generatie, care arata miscarea unor atomi mariti de aproximativ 100 de milioane de ori.

Scurtmetrajul realizat de cercetatorii de la IBM se numeste "A Boy and his Atom/Un baiat si atomul lui" si dureaza 1 minut si 30 de secunde. Filmul, care prezinta povestea unui copil care se joaca cu un atom, imitandu-i miscarile, reprezinta, de fapt, o noua metoda pedagogica de explicare a stiintei.

"Sa filmezi, sa pozitionezi si sa fasonezi atomi pentru a crea un film de animatie original reprezinta o stiinta precisa si complet noua", a explicat Andreas Heinrich, cercetator la IBM Research.

Pentru realizarea acestui scurtmetraj, atomii au fost miscati cu ajutorul unui microscop special, care a fost construit de compania IBM in urma cu cativa ani si care le-a adus inventatorilor sai Premiul Nobel.

Acest nou instrument "este primul care permite oamenilor de stiinta sa vada lumea infinit de mica, pana la nivelul atomilor", a declarat Christopher Lutz, cercetator la IBM.

Sursa foto: gadgets.ndtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea