Social

#hotarare #program #metodologie #crese

Parintii vor plati o contributie pentru cresa de cel mult 20% din costurile totale

Proiectul de hotarare privind aprobarea metodologiei de organizare si functionare a creselor si a altor unitati de educatie anteprescolara a fost adoptat in sedinta de miercuri a Guvernului.


"Proiectul reglementeaza perioadele si durata de desfasurare a activitatilor ce au loc in cadrul unitatilor de educatie prescolare, in acord cu legislatia si standardele existente pe plan national si international si in raport cu varsta copilului si aptitudinile acestuia", se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii.

Programul unitatilor anteprescolare este flexibil si urmareste acoperirea nevoilor copiilor si parintilor. El poate fi normal (pana la cinci ore pe zi, la solicitarea parintilor), prelungit (10 ore pe zi) sau saptamanal (de luni pana vineri).

In cazul creselor, programul de functionare va fi de luni pana vineri, in intervalul orar 7.00-18.00.

In ceea ce priveste contributia lunara pe care parintii o platesc pentru intretinerea copiilor inscrisi la crese, aceasta nu poate depasi 20% din costul mediu lunar de intretinere in unitatea care ofera educatie anteprescolara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea