Social

#a doua pandemie de coronavirus #tulpina britanica #coronavirus #pandemie

A doua pandemie de coronavirus! Mai letala si mai contagioasa

La un an de la izbucnirea primei pandemii de coronavirus, lumea se confrunta cu o a doua pandemie generata de o tulpina mai contagioasa si mai letala. 

 

Evolutia pandemiei in Europa este influentata tot mai mult de noua mutatie a virusului. Mai exact de tulpina depistata prima oara la finalul anului trecut in sud-estul Angliei.

Potrivit expertilor in sanatate aceasta tulpina genereaza practic o noua pandemie, deoarece este mult mai contagioasa si mai letala decat virusul initial. 

„La suprafata, lucrurile pot arata bine, dar dedesubt, noua varianta ameninta sa genereze noi reguli ale pandemiei”, a declarat acesta pentru Associated Press. „Toti specialistii stiu ca exista o noua provocare pe drum.”

Institutul National pentru Sanatate Publica si Mediu din Olanda a raportat saptamana trecuta cazuri in crestere ale variantei si a avertizat ca va creste numarul de internari si decese in spitale.

„Exista, in esenta, doua epidemii separate de COVID-19: o epidemie care implica varianta veche, in care infectiile sunt in scadere, si o alta epidemie care implica varianta noua, in care infectiile sunt in crestere”, a comunicat institutia, potrivit newsweek.ro.

Descoperirea noii variante a determinat statele din UE sa ia masuri mai drastice de stopare a virusului. Belgia a interzis toate calatoriile neesentiale, iar Franta ar putea incepe in curand un al treilea lockdown.

Alte versiuni mutante ale virusului au aparut in Brazilia si Africa de Sud.

Expertii se asteapta insa ca tulpina britanica sa devina dominanta pana in luna martie pe teritoriul SUA. Aceasta a fost raportata la ora actuala in peste 20 de state.

Dr. Anthony Fauci, cel mai mare expert al guvernului SUA in boli infectioase, spune ca oamenii de stiinta pregatesc un upgrade pentru vaccinurile COVID-19 care vor aborda variantele britanica si sud-africana.

Moderna, producatorul unuia dintre cele doua vaccinuri folosite in SUA, spune ca incepe sa testeze o posibila doza de rapel impotriva versiunii sud-africane - o varianta pe care Fauci a descris-o ca fiind „chiar mai rea” decat cea britanica.

Pfizer, care produce un vaccin similar, spune ca acesta pare sa fie eficient impotriva tulpinii din Marea Britanie, desi raman intrebari despre varianta Africii de Sud.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea