Social

#pret #cost #gigacalorie # scumpire gigacalorie

A crescut pretul gigacaloriei

Pretul de facturare la populatie pentru gigacalorie creste incepand de la 1 august de la 124 de lei la aproximativ 170 de lei, cu TVA inclus, ceea ce insemnna o majorare facturilor la intretinere cu aproximativ 37 %, scrie antena3.ro.

Locuitorii din Bucuresti vor avea insa posibilitatea sa-si plateasca sumele datorate la intretinere in transe lunare egale, astfel incat pentru lunile din iarna facturile sa nu fie foarte incarcate in perioada iernii.

Incepand din aceasta iarna vor beneficia de subventii pentru incalzire numai 450.000 de bucuresteni, urmand ca restul sa plateasca un tarif de 300 de lei/gigacalorie. Astfel, in lunile de iarna factura pentru un apartament cu doua camere s-ar putea tripla.

In aceste conditii, locuitorii din Capitala care nu vor beneficia de subventii vor fi nevoiti sa plateasca cel mai mult pe o gigacalorie. Preturi asemamanatoare se inregistreaza si in judetele Dambovita, Teleorman si Calarasi. In schimb, cei care locuiesc in Ilfov si Covasna platesc cel mai putin pentru o gigalalorie: aproximativ 100 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea