Social

#tratatul de la lisabona #ue #state #irlanda

95% din tarile membre UE ar respinge Tratatul de la Lisabona

Tratatul de la Lisabona ar fi respins de peste 90% dintre tarile membre UE, in cazul in care ar fi supus unui referendum la nivel europan. Aceasta este parerea unui comisar european din Irlanda, tara care a respins in referendum acest tratat.

Potrivit comisarului irlandez Charlie McCreevy, citat de Adevarul, toti liderii europeni sunt constienti de acest lucru, numai oficialii din institutiile UE manifestand asteptari nerealiste in ceea ce priveste popularitatea tratatului.

McCreevy si-a amintit faptul ca in momentul in care irlandezii au respins Tratatul de la Lisabona, “reactia initiala a variat de la soc, la moderatie sau la manie”, subliniind insa faptul ca majoritatea liderilor politici europeni stiu ca daca ar fi trebuit sa se voteze acest tratat in referendum la nivel european, "raspunsul in 95% dintre state ar fi fost, probabil, tot “nu” ".

In urma cu un an, McCreevy a ocupat prima pagina a ziarelor din Europa dupa ce a declarat ca nu a citit tratatul in intregime, declaratia venind chiar dupa ce irlandezii votasera impotriva Tratatului de la Lisabona.

La acea vreme, politicienii irlandezi au fost luati la intrebari de catre jurnalisti, acest demers aratand faptul ca nici premierul Brian Cowen nu citise documentul european, la fel ca si alti oameni politici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea