Social

#universitate #spiru haret #ush #diplome #ilegale #licenta #minister

92 de profesori de la "Spiru Haret" nu au titlul universitar recunoscut de minister

Universitatea Spiru Haret ( USH ) are 92 de profesori care nu sunt recunoscuti de Ministerul Educatiei. Aceasta este concluzia Corpului de Control al Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), care a intocmit lista cadrelor didactice universitatii pentru anul trecut si a descoperit ca o parte dintre acestea sunt profesori care care au primit ilegal titlurile universitare.

Ministrul Andronescu a declarat in urma cu trei zile ca la catedrele de la Spiru Haret se afla 92 de profesori universitari si conferentiari universitari care au primit ilegal aceste titluri, doar prin semnatura rectorului USH, in conditiile in care pentru acordarea lor era necesar avizul Consiliului National de Atestare a Titlurilor Universitare.

Potrivit Realitatea TV, printre cei care au primit astfel de titluri universitare se afla Aurelian A. Bondrea (fiul rectorului USH), Dan-Radu Rusanu ( senator PNL ), Adrian Paunescu (fost senator PSD), Gheorghe Onisoru (fost presedinte al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii-CNSAS), Constantin Buchet (membru al Colegiului CNSAS), Gheorghe Uglean (fost presedinte al Curtii Supreme de Justitie), Ioan Gaf-Deac (membru PNG si consilier in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti), dar si altor politicieni sau persoane cu functii importante in institutiile statului.

Corpul de Control al Ministerului Educatiei si Cercetarii a inceput verificarea situatiei din Universitatea Spiru Haret , dupa ce in urma cu aproximativ doua saptamani a inceput scandalul diplomelor de licenta eliberate de aceasta institutie pentru forme de invatamant neautorizate sau neacreditate. Aceste controale vizeaza stabilirea numarului exact de diplome ilegale acordate de USH, deoarece din datele ministerului rezulta ca in ultimii ani numarul acestor documente a crescut de aproape 10 ori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea