Social

#proiect #parlament #zi nationala #zi nelucratoare #Ziua Independentei Nationale

9 mai ar putea fi declarata zi libera

Ziua de 9 mai ar putea deveni zi libera, potrivit unui proiect legislativ depus in Parlament de deputatul PSD Bogdan Diaconu. Parlamentarul propune ca aceasta zi sa fie declarata Ziua Independentei Nationale a Romaniei si sa fie sarbatoare legala, ceea ce insemna ca va fi zi nelucratoare.

"Din 1948 pana in prezent, Romania a sarbatorit la 9 mai Ziua Independentei. (...) Nicolae Iorga scria in 1927 ca 'razboiul de independenta al Romaniei nu are istoria pe care o merita'. Astazi putem spune ca zilei de 9 mai 1877 nu i se acorda importanta pe care o merita in istoria poporului roman. De aceea propunem ca 9 mai ‐ Ziua Independentei Nationale a Romaniei, care este sarbatoare legala, sa fie declarata zi de sarbatoare nationala legala in care nu se lucreaza", a declarat Diaconu, citat de rtv.net.

Intrucat declararea independentei Romaniei din 9 mai 1877 a fost cel mai important act al Parlamentului Romaniei, deputatul social-democrat sustine ca aceasta zi ar trebui sa devina si Ziua Parlamentului. Potrivit acestuia, ea ar putea fi sarbatorita printr-o sedinta festiva a Camerelor reunite ale Parlamentului.

Daca aceasta initiativa va fi aprobat de parlamentari, in Romania vor exista 13 zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza.

Sursa foto: incomod-media.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea