Social

#palestinan #mort foame #fasia gaza

88% dintre palestinienii din Gaza risca sa moara de foame

Organizatiile umanitare din Fasia Gaza au afirmat ca situatia din zona de conflict din Gaza risca sa se transforme intr-un dezastru umanitar.

Circa 88% din locuitorii din Gaza sunt amenintati de lipsa hranei, in timp ce 10.000 de oameni au trebuit sa-si paraseasca locuintele, pentru a fugi din calea bombardamentelor, informeaza AP.

In primele 18 zile din conflictul armat, statisticile atesta ca s-au inregistrat 975 de morti si peste 4.500 de raniti, in randul palestinienilor.

Mai multi medici, din Europa, au venit in Fasia Gaza pentru a acorda asistenta medicala ranitilor palestinieni . In acest context, armata israeliana este acuzata ca nu face eforturi pentru a proteja populatia civila.

De cealalta parte, militarii israelieni sustin ca membrii Hamas folosesc civilii ca scuturi umane si lanseaza atacuri din zone foarte populate precum scoli, lacasuri de cult si locuinte civile.

"United Nations Relief and Work Agency (UNRWA) a adus hrana si medicamente pentru 10.000 de oameni, duminica, dar situatia civililor este deplorabila", a declarat purtatorul de cuvant al organizatiei, Johan Eriksson. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea