Social

#medicii #greva sanitas #greva generala #greva #floreasca

80.000 de cadre medicale in strada! Greva generala, declansata de Sanitas

Aproximativ 80.000 de cadre medicale dar si personalul tehnic (TESA) protesteaza astazi in fata Spitalului Floreasca. Greva a fost declansata de Federatia Sanitas.

 

"Greva este pe termen nelimitat. Fac un apel catre parlamentari sa se mobilizeze, astfel incat sa se asigure cvorumul iar maine ar trebui sa fie plenul care sa voteze toate amendamentele depuse de Sanitas. Sunt peste 82.000 de semnaturi adunate. in continuare personalul TESA din spitale e printre cele mai prost platit din sistemul bugetar. Aceste doua ordonante ale Guvernului, in loc sa rezolve inechitatile, le-au adancit si mai mult. in spital, asistentele si personalul TESA asigura acum o treime din necesar si sunt tratate doar urgentele. Am facut apel catre asociatiile de pacienti din tara sa transmita in teritoriu, cazurile care nu sunt urgente sa ramana acasa. in cazul in care vom avea succes si parlamentarii vor vota amendamentele, vom fi obligati sa incheiem aceasta forma de protest", a declarat Marius Sepi, liderul Federatiei Sanitas, pentru mediafax.ro.

Sindicalistii doresc ca personalul TESA , format din aproximativ 23.000 de angajati sa fie introdus in corpul ordonantei 20, privind salarizarea. Peste1500 de salariati din crese si gradinite cer sa fie inclusi in aceeasi ordonanta. Totodata, sindicalistii cer ca plata sporurilor sa se faca la nivelul anului 2016.

"Sunt de 40 de ani infiermiera in spitalul de Urgenta Floreasca si am un salariu de 1.200 de lei. Vreau ca sporurile de vechime sa fie platite, orele suplimentare sa fie platite, iar munca noastra sa fie respectata. Avem medici buni, cinste lor, dar cine e in umbra medicului? Asistentii, brancardierul, lacatusul mecanic, gunoierul, spalatoria, bucataria, muncitorul necalificat, lor nu li s-a dat niciodata nimic in plus", declara Violeta Ghita, infirmiera la Spitalul Floreasca.

"Dupa taierea salariului Guvernului Boc, salariile noastre au ajuns la 800-1.000 de lei. De 16 ani lucrez la Spitalul Floreasca, sunt lacatus mecanic iar salariul meu, cu toate sporurile, este de 1.500 de lei. Vrem ca parlamentarii sa se gandeasca si la faptul ca nu sunt suficiente locuri de munca, nu avem cum sa ne luam concedii pentru ca nu are cine sa ne inlocuiasca", sustine un alt protestatar.

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) anunta ca sustine cauza si greva generala declansata de personalul medical din Romania.

Sursa foto: news.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea