Social

70 de miliarde pentru ruinele lui Iacobov

Trei imobile din Slanic Moldova , apartinind lui Corneliu Iacobov, pe care un om normal nu ar da nici doua parale, au fost cumparate de CFR cu 70 de miliarde de lei.
Una dintre afacerile extrem de rentabile ale lui Corneliu Iacobov a fost cea incheiata cu CFR, in urma careia si-a bagat in buzunar 70 de miliarde de lei. In urma unei intelegeri extrem de greu de explicat, Compania Nationala a CFR Marfa a cumparat cu 70 de miliarde de lei, de la SC Perla Moldovei SA, aflata in proprietatea lui Iacobov, trei imobile pentru care nimeni nu ar scoate din buzunar mai mult de citeva sute de milioane de lei. Cele trei imobile care au ajuns in patrimoniul Companiei Nationale a CFR Marfa sint vila Zorile, Cantina Caprioara si fosta Baza de Tratament din Slanic Moldova. Cit de necesare au fost CFR-ului cele trei imobile se vede cu usurinta: la aproape patru ani de la achizitionarea lor, cantina Caprioara si fosta Baza de Tratament se afla in aceeasi stare avansata de degradare ca si in momentul in care s-a semnat contractul de vinzare-cumparare.

Iacobov a cumparat de la fostul Fond al Proprietatii de Stat societatea Perla Moldovei, care ingloba vile, hoteluri si restaurante, de fapt majoritatea spatiilor de cazare din Slanic. Valoarea contabila a celor trei imobile in 1998, inainte de privatizarea SC Perla Moldovei, a fost de citeva sute de milioane de lei.

Cantina Caprioara este acum dezafectata, iar Baza de Tratament, aproape darimata, este culcus pentru ciinii de pripas. Oficial, tranzactia ar fi fost in beneficiul celor 40.000 de membri de sindicat ai CFR. Realitatea pare sa fi fost, insa, alta, atit timp cit vilele se afla si acum in paragina .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea