Social

#inspectie auto #masina second-hand #brasov

7 pasi pentru o inspectie auto perfecta a unei masini second hand din Brasov

Sa zicem ca locuiesti intr-o localitate importanta din Romania, cum ar fi, de exemplu, Brasov, si te afli in postura de a gasi o masina rulata dintr-o oferta foarte diversa de autoturisme second hand. Ceea ce pare la prima vedere un demers dificil poate deveni unul foarte simplu daca parcurgi urmatorii pasi.

 

1. Verifica exteriorul masinii

Intotdeauna stabileste sa vezi masina intr-o zi insorita pentru a putea descoperi toate posibilele urme de rugina. De asemenea, panourile caroseriei trebuie sa se imbine perfect a fi sigur ca masina nu a fost implicata in accidente. Ca si in alte orase, multe dintre autoturismele rulate din Brasov pot fi modificate inainte de vanzare. 

2. Inspecteaza rotile masinii

In cazul oricarei achizitii de masini second hand din Brasov, trebuie sa verifici starea cauciucurilor - inclusiv a celui de rezerva. Acestea trebuie sa fie inca in bune conditii de functionare ca sa nu fii nevoit sa faci imediat dupa achizitia masinii o alta investitie suplimentara cu schimbarea lor.

3. Examineaza nivelul uleiului

Nu te sfii sa ridici capota masinii si sa verifici nivelul uleiului. Orice proprietar de autoturism care a avut grija de acest aspect, a avut grija in general de masina. Verifica, in acelasi timp, si daca exista scurgeri exterioare de ulei sub masina si care sa tradeze alte eventuale probleme.

4. Controleaza motorul

Intotdeauna porneste masina cand motorul este rece pentru ca asa vei putea descoperi cel mai bine probleme precum pornirea slaba sau aparitia fumului care indica o uzura accentuata a motorului. De multe ori, vanzatorii de masini rulate incalzesc initial masina pentru a ascunde aceste probleme, ceea ce se poate intampla si in cazul autoturismelor puse la vanzare in Brasov.

5. Fii atent la culoarea emisiilor de esapament

Un fum fin alb la pornirea motorului nu trebuie sa fie motiv de ingrijorare, insa unul negru sau albastru, da. Cel negru iti arata ca motorul arde combustibil ineficient, iar cel albastru ca motorul arde ulei. Ambele sunt probleme serioase, asa ca va trebui sa te gandesti foarte bine daca mai achizitionezi masina respectiva.

6. Cere informatii despre gradul de utilizare al masinii si kilometraj

Intreaba-l pe proprietar cam cat de des a folosit masina si incearca sa calculezi numarul de kilometri parcursi anual pe care sa-l compari cu cel indicat de vanzator. Daca kilometrajul pare prea bun pentru a fi adevarat in raport cu varsta masinii, uita-te cu atentie la interiorul masinii. Scaunele foarte uzate sau butoanele si volanul decolorate iti pot arata cat a fost folosita masina.

7. Studiaza cu atentie interiorul masinii

La interior, trebuie sa verifici modul de functionare al componentelor precum aerul conditionat, sistemul de incalzire, sistemul de iluminare, geamurile electrice, scaunele si centurile de siguranta, claxonul si farurile. Daca toate acestea nu functioneaza perfect, poti cere chiar o reducere de pret pentru masina rulata pe care o cumperi de la Brasov.

La final, este obligatoriu sa faci un test drive in care sa fii atent la suspensii, ambreiaj, directie, zgomote si frane. Iar daca dupa ce toti acesti pasi au fost parcursi cu succes, inseamna ca starea masinii este una potrivita si poti merge mai departe cu o inspectie profesionista, iar apoi cu o achizitie.   

Ca sa eviti problemele de mai sus, apeleaza la un operator certificat pentru vanzarea autoturismelor rulate din Brasov, care poate verifica starea tehnica a acestora si istoricul de service.

FOTO: tiriacauto.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea